torsdag 31 maj 2012

Lång tävlingshelg väntar!

Ojojoj! Tiden går fort. En blogg utan uppdateringar är en tråkig blogg! Längsta luckan hittills.

Sedan Uppvidinge-trampet i lördags har träningen flutit på i varannan dag fart. D.v.s jag har vilodag idag.
Detta eftersom det väntas en stor tävlingshelg med Svenska Cup-tävlingar både fredag, lördag och söndag i/kring Stockholm.
Vädret ser tyvärr ut att (som vanligt!!) bli pissigt när det är dags för tävling..

I morgon kväll är det Arlanda Test Track Race. 10 varv på en 2,4 km lång motorbana borgar för ett intensivt och snabbt race. Stort startfält verkar det bli också.

På lördag blir det Luma GP på Hammarby-kajen. 30 min + 1 varv på en kort men både kuperad och knixig och enligt utsago helt livsfarlig bana. Vi får se... Lite mindre startfält här, förmodligen av den anledningen.

På söndag avslutas helgen med ett kortare Linje-lopp på 7 mil, Falkenloppet. Även här stort startfält.

Jag hoppas att jag fått tillbaka formen någorlunda efter förkylningen för ett par veckor sedan. Vill ju gärna behålla ledningen i Svenska cupen! =)

lördag 26 maj 2012

Uppvidinge-trampet och tårta.

När jag vaknade i morse så kändes det som om Uppvidinge-trampet skulle bli en tuffare historia än planerat. Orsaken var ett spontan-besök hos en av våra grannar igår kväll som innebar både fin whisky, en grogg och en öl. Jag dricker alkohol max en gång per kvartal, brukar inte ens smutta på ett glas vin till "vardags" så det kändes i huvudet och kroppen.

Kom på plats i Åseda lite väl sent för min smak men eftersom loppet startade i lugnt tempo fick man uppvärmningen då. Efter ngn mil gjorde jag några hårdare förningar för att testa kroppen lite och det kändes ärligt talat inget vidare. Så i flera mil lunkade jag med i tempot som dom flesta verkade vilja hålla. Enstaka mindre utbrytningar kom och gick men vi lät dom aldrig få några större avstånd.
Väldigt många Lammhultcyklister på plats. Tyvärr är det många jag inte känner eftersom jag i stort sett aldrig har möjlighet att närvara på dom gemensamma träningarna och måndagsturen.

Det gick, som sagt, väldigt lugnt långa stunder och så även i dom flesta backarna. Var rätt uttråkad några gånger. Framför allt när vi så småningom trots allt var några stycken som ville hålla farten uppe och få till ett samarbete i klungan men det funkade oftast inte. Folk fyllde inte på bakifrån när vi försökte gå runt lite.

Strax innan Lenhovda, ca 3,5(?) mil från mål, kom det ngn backe som forcerades lite hårdare och nu sprack klungan till slut upp och vi blev ca 15 pers i en förstaklunga. När vi kom ut på den större Vetlandavägen, efter Lenhovda, så hade vi ett par hundra meter ner till andra-klungan och jag började då styra upp körningen i förstaklungan, Vi fick stundtals till ett skapligt samarbete och jag bidrog också till att öka avståndet ner till andra-klungan genom att ta några riktigt hårda förningar..

När vi så till slut hade ett säkert avstånd ner till dom jagande så började det gå  lite långsammare igen och dom flesta verkade spara sig till spurt eller var helt enkelt nöjda med att vara där dom var.
Ett par kilometer från mål gick bl.a klubb-kompisen Stefan C upp och höjde tempot lite och när dom slog åt sidan så var det ingen som ville fortsätta hålla tempot uppe och klungan saktade in igen. Själv hade jag lagt mig lite längre bak och i stället för att slå av så gjorde jag ett ordentligt ryck och kunde då "enkelt" få en skaplig lucka. Men verkligheten kom snabbt ikapp mig och gårdags-kvällen gjorde sig påmind efter några hundra meter.
Då mer eller mindre bestämde jag mig för att vänta in klungan igen medan jag fortfarande skulle ha chansen att återhämta mig hyffsat innan slutspurten. Men när jag tittat bakåt ett par gånger märkte jag att jag mitt avstånd till förföljarna knappt minskade och efter att jag fått återhämta mig ett par hundra meter så fick jag tillbaka lite krafter och jag ökade då återigen tempot och kunde köra hela upploppet i ganska behagligt tempo.



Väl i mål så fick jag en lika fin krans som förra året och många trevliga ord från åskådare och medtävlare. =)
Träffade också min farmor som bor precis vid målområdet.

Eftermiddagen innebar firande av min son som fyller 3 år på tisdag. Återhämtnings-mat i form av smörgåstårta, vanlig tårta och kakor innebär att jag knappast gick ner något i vikt idag heller.
Vilo-dag i morgon igen...



fredag 25 maj 2012

Uppvidingetrampet i morgon


Skulle köra intervaller på hemvägen igår. 5x4 min.tänkte jag mig men det blev bara 2 1/2 intervall sedan orkade jag inte fullfölja längre. Har ju kört 60 mil sedan i söndags och då var ju knappt förkylningen borta helt heller. Så idag blir det vila helt och hållet inför morgondagens motions-lopp i Åseda, Uppvidingetrampet.

Väderutsikterna för morgondagen ser trots allt ganska hyffsade ut men det skulle inte förvåna mig om det blir både åska och regnskurar. Temp ska hålla sig kring 20 grader. 
Jag måste hem direkt efter loppet för att fira pojken som fyller 3 år (egentligen på tisdag men vi får gäster i morgon). Det är alltså bra om loppet går så snabbt som möjligt!! =)

Många utav Växjös tävlande cyklister åker förmodligen på (riktiga) tävlingar vid Kinnekulle denna helgen men jag hoppar över det eftersom dessa inte ingår i Svenska cupen. Däremot har jag tre Cup-tävlingar i Stockholm nästa helg. Uppvidingetrampet blir bra tävlings-träning för mig.
Frågan är alltså hur startfältet blir i morgon. Hoppas vi blir ett gäng som kan hålla farten uppe kring åtminstone 40 km/tim.
Det bör vara många Lammhultcyklister till start iaf.

Och här skulle jag lagt in en bild från förra årets Uppvidinge-tramp där jag står  i mål med en stor krans kring halsen efter att ha korsat mål-linjen först. Hittar dock inte bilden i min lap-top. Får kolla datorn hemma och komplettera här senare kanske..

onsdag 23 maj 2012

Träningsvärk!?!

Sedan i måndags har jag haft en kraftig träningsvärk i benen. Både fram och baksida lår.
Det är först idag som jag kan sätta mig ner utan att ta stöd i ngt!!
Fattar inte vad träningsvärken kommer ifrån. Körde ju 10 mil runt Åsnen i skapligt tempo på söndagen men det är extremt sällan jag får träningsvärk av vanlig cykling och så mkt tog jag inte i. Hade bara haft uppehåll i fem dagar p.g.a förkylning så det borde inte heller vara ett skäl.
Vad jag kan komma på i övrigt är att jag rensade lite ogräs i rabatterna och även om det inte är ngt man gör så ofta så var det knappast särskilt ansträngande och inte blev det så många benböj av det heller.
Ngn som har en förklaring?

Vilket väder vi har! Det har givetvis inneburit att jag, trots träningsvärken, cyklat t o r jobbet varje dag. Det blir 12 mil om dagen det.
Igår körde jag några intervaller i uppförsbackarna på hemvägen.
Vinden har varit lite konstig hittills denna veckan. Ostliga vindar som varit rätt starka redan tidigt på morgonen. Det har inneburit att hemresorna har gått fort iaf. Annars är jag ju van vid att nästan alltid ha motvind (västliga) på hemvägen.
I morse tog jag tempo-cykeln och på hemvägen tänkte jag köra lite intervaller igen, fyra-minuters kanske.


måndag 21 maj 2012

SOL och CYKEL!

Igår var äntligen värmen här och jag hade bara kvar lättare förkylnings-symptom. Alltså blev det en sväng på cykeln.
Hade hoppats att det skulle vara ngn med racer på klubbens samling vid Simhallen kl 09 men där stod "bara" ett gäng med mtb (ca 20 st). Trodde verkligen att det skulle vara ngn som var sugen på en runda med racer i det fina vädret men det verkar som om dom flesta hade kört dagen innan.

Körde en runda runt Åsnen och det blev lite drygt 10 mil. Körde på i hyffsat tempo, s.k snabbdistans =), och det blev ett snitt på 35 km/tim. Det flöt på bra utan att jag behövde ta i särskilt mycket men jag kände att kroppen fortfarande var lite försvagad av sviterna från förkylningen.

Idag blev det givetvis cykel-pendling till jobbet och dom 6 milen kändes behagliga i det fina vädret. Kom iväg i bra tid, strax innan kl 05.40. Hem ska det var ytterligare 10 grader varmare och nu ska cykel-brännan till slut bli lite tydligare. =P
Eventuellt väntar jag till i morgon med att köra intervaller. Har fortfarande lite rester av förkylning i kroppen, även om det idag känns ännu bättre än igår.

Börjar bli dags att ladda batteriet till Di2-växlarna igen (2a gången sedan jag köpte cykeln). Testade batteriet i morse och det indikerade att det var mindre än 25% laddning kvar. Det räcker kanske till 40-50 mils cykling men jag tänker inte få batteri-torsk igen som i april. Är ju dessutom snart lite tävlingar på gång och det är ytterligare en bra anledning att ladda batteriet i tid.

lördag 19 maj 2012

Över 20 grader i morgon!

Det är mkt cykel på tv för tillfället. För er som gillar tempo hoppas jag ni såg tempo-etappen på Tour of California när David Zabriskie krossade allt motstånd. Kul att se folk som är riktigt duktiga och dessutom noga med detaljerna!

I morgon är det äntligen upp i sadeln igen efter förkylningen. Har inte cyklat sedan i måndags kväll. Ska dessutom bli över 20 grader varmt och svagare vind än idag.
Tänkte köra ett distans-pass och förhoppningsvis kan jag möta ngn annan likasinnad från klubben vid simhallen kl 09.




torsdag 17 maj 2012

Snart tillbaka!

När sonen väckte oss kl 04.55 i morse (ungefär som vanligt..) så kände jag direkt att det inte inträffat ngt mirakel över natten. Jag var fortfarande förkyld men det hade iaf vänt och jag hoppas att peaken var igår kväll, vid denna tiden, då jag inte var pigg alls.

Blev alltså inget Växjötrampen idag. Hade säkert kunnat rulla med i ngn klunga men man är ju som man är, vill ju gärna vara med och fightas, annars kan man lika väl skita i det. Dessutom ville jag inte riskera ett återfall och förlänga sjukdomstiden. Tur i oturen så har jag tävlingsuppehåll i ett par veckor till och jag bör kunna hitta tillbaka till formen innan det är dags nästa gång.

Var förbi målet en stund efter att dom första kommit in och inte helt oväntat hade Klas och Johan rullat först över linjen. Trodde iofs att Bodin skulle varit med i det sällskapet också.
Hade varit en kall runda med kortare inslag av regn. Som vanligt den senaste månaden alltså....

I morgon blir jag också hemma eftersom dagis har studiedag. Pojken är annars återställd från vattenkopporna och hans förkylning är också nästan borta. =)
Själv hoppas jag att jag känner mig ännu bättre och kanske kan få till en träning på lördag?
Tidigt i säng blir det idag.

onsdag 16 maj 2012

Fortfarande förkylnings-symptom...

Blir ingen cykling hem från jobbet idag. Förkylnings-symptomen har inte gett med sig.... =(
Huvudvärk, rinnande näsa och svidande svalg.

Morgondagens motions-lopp blir troligtvis en DNS för mig.

tisdag 15 maj 2012

VAB

Vård av sjukt barn idag igen. Sonen har fortfarande Vattenkoppor + förkylning.
Planen var att jag skulle köra ett pass på trainern när han sov lunch men förkylnings-symptomen jag hade igår på tempo-loppet har varit ännu starkare idag och jag valde därför att inte träna alls. Ganska moget beslut tycker jag.

Förhoppningsvis innebär det att jag känner mig bättre i morgon. Ska försöka komma tidigt i säng för morgondagen innebär jobb eftersom sambon är ledig och därför stannar hemma med pojken.
Planen är också att jag ska ta bussen till jobbet och sedan cykla hem. Har min andra-racer stående på jobbet sen förra veckan och det kan bli en lagom träning innan torsdagens motions-lopp, Växjötrampet.

Fick lite annat gjort eftersom jag inte tränade. Oljade trä-däcket på baksidan av huset + ute-möblerna.
Blev lite cykel-mek också! =)
Finns alltid ett behov av mekande när man använder cyklarna så mkt som jag gör. Gäller bara att prioritera och ta saker i rätt ordning och vid rätt tillfälle.

måndag 14 maj 2012

Sekundstrid på pallen!

Så var deltävling #1 avklarad i klubbens lokala tempo-cup. En blåsig och kall kväll var det. Blåsten gjorde verkligen den ganska platta banan med två vändpunkter till ett riktigt kraftprov.
Kände fram tills i morse att jag borde ha goda vinst-chanser men visste också att det skulle bli hårt motstånd från framför allt Johan, Isac och Klas om dom dök upp.
Under dagen har jag undan för undan börjat känna mig lätt infekterad i näsa och svalg. Inte så konstigt kanske med en sambo som känt sig småförkyld i snart 2 veckor och en son som har både vattenkoppor och är lite förkyld. Så när jag kom på plats var jag inte alls lika övertygad längre att jag skull kunna "kliva överst på pallen". Dessutom var nämnda motståndare också på plats. Totalt var vi 20 pers på start-listan.

Körde alldeles för hårt dom första 2 minutrarna vilket jag fick sota för framför allt sista halvan av loppet.
Kände mig heller inte riktigt lika taggad som jag gjort dom senaste tempo-loppen. Om det sen berodde på att detta bara var en träningstävling, brist på strukturerad uppvärmning eller ngt annat vet jag inte.
Hade 10 w sämre effekt än på Wendes tempo-lopp för en dryg vecka sedan som var på samma distans, knappt 14 km.
Kan ha berott på ngt av ovanstående orsaker?

När Jimmy, som arrangerade dagens tävling, räknade upp topp tio bakifrån var spänningen stor eftersom ingen hade sagt sin tid...
4e plats kom Klas ca 18,37(?), 3a Johan 18,21, 2a Isac 18,19 och jag själv lyckades  med  2 sek marginal, tid 18,17,  knipa första-platsen. =)
Tight där!! 4 sek mellan platserna 1-3!
Snitthastighet 45 km/tim.

Tack till Jimmy för arrangemanget!

Tempo-cup med LC ikväll!

Måndag morgon med ganska fint men svalt och blåsigt väder. Cyklade inte till jobbet idag utan tog bussen och det blir buss även hem. Varför då kan man ju undra? Jo, ikväll är första deltävlingen av klubbens lokala tempo-cup. Måste ju spara sig lite till denna prestige-fulla "tävling"

Jimmy O står för banan som ligger i och kring Åryd. 14 km lång med två vändpunkter och svaga med eller motlut mest hela tiden.
Igår cyklade jag en runda på en dryg timme och var då förbi Åryd för att uppdatera mig om hur vägarna ser ut därute. Det är en snabb bana även om två vändpunkter och en t-korsning kan ställa till det lite om man har otur med trafiken.
Förväntar mig hårt motstånd från vissa personer. :-P

lördag 12 maj 2012

Vilodag äntligen!

Vilodag med pissväder. Är glad att jag inte hade planerat att cykla eller tävla idag. Har hållit mig hemma och mestadels inomhus med pojken som har vattenkoppor. Han sov ganska oroligt i natt, förmodligen pga att kopporna kliade = dålig natt för mig också, och kl 05.00 tyckte han inte att det var roligt att sova längre. Lång dag och jag är strax på väg i säng.

I morgon ska vädret bli bättre och planen är att köra ett kortare pass med några kortare intervaller för att få igång benen igen efter vilodagen.

Nästa planerade tävling är första helgen i juni. Går ju tävlingar varje helg men jag prioriterar Svenska Cupen och Mästerskaps-tävlingar. Övriga tävlingar är mer eller mindre betydelselösa för mig och därför vigda åt familjen. Är kämpigt nog ändå att vara borta från familjen så mkt som det ändå blir...

fredag 11 maj 2012

Sliten...

Gårdagens cykling hem från jobbet ställde jag in. Var inte jätte-motiverad att cykla dom sex milen hem i regn och sedan köra spinning. Det blev bussen i stället och jag körde sedan mitt spinning-pass för sista gången på några månader. Försommar-schemat tar nu vid, sedan följer sommarschemat och som det ser ut nu kommer jag inte hålla i några klasser förrän i månads-skiftet aug/sept, om ens då. 
Har inte riktigt bestämt mig för om det blir en fortsättning eller inte?

Idag har jag varit hemma för vård av barn och när pojken sov planerade jag att köra ett pass på trainern i garaget. 5 x 4 min intervaller stod på schemat. 

Ready for battle!!

Märkte redan under uppvärmningen att det skulle bli tufft. Är rejält sliten efter att ha tränat alt. tävlat, en till två gånger om dagen, sju dagar i sträck. 
Första intervallen överlevde jag precis, och det på ett lägre watt-tal än vanligt. Andra intervallen höll det halv-vägs sedan var både ork och vilja slut och jag avbröt träningen. 

I morgon blir det träningsfritt dvs VILA!!

torsdag 10 maj 2012

Reflektioner...

Efter tävlingar har jag nu vid några tillfällen skrivit en reflektion över min prestation och olika faktorer som påverkat resultatet. Detta gör jag kanske mest för min egen skull, även om det kan vara intressant vetande för andra också hur olika faktorer påverkar resultatet. Kanske t.o.m så att ngn kan lära sig ngt av mina misstag och erfarenheter. =)
Det är inte meningen att ngn ska tro att jag använder reflektionen som ursäkt för ett dåligt resultat eller att jag skulle ha varit så mkt bättre om inte det eller detta hänt.
Det känns som om det är väldigt sällan man gör det perfekta loppet där man gjorde precis allt 100% rätt!
Man får oftast nöja sig med kanske 95%iga prestationer men eftersom det säkert är så för dom flesta av konkurrenterna också, så kan det ändå räcka till en bra placering.

I linje-lopp och kanske ännu mer i gp-lopp ska man ha lite tur för att vinna eller komma i topp. Det är så mkt som kan hända på vägen att det är relativt sällan som den starkaste cyklisten vinner.
I tempo-lopp däremot, vinner desto oftare den starkast (tempo-)cyklisten. Om väder och utrustning m.m är likvärdig när alla startar så vinner i stort sett alltid den starkaste och bäst förberedda cyklisten.
Men ibland händer det saker även under tempo-loppen som man inte räknat med. Det börjar regna, en bil eller annat fordon hindrar dig, punktering eller annat strul med utrustning m.m.
Saker som man kan påverka är t.ex att se till att utrustningen är i topp-skick. Det minimerar risken för mekaniskt strul och punkteringar. Komma till tävlingsplatsen i god tid är också viktigt så att man hinner plocka i ordning utrustningen, hämta nummerlapp och värma upp ordentligt.
Att besiktiga HELA banan och åtminstone köra den med bil, men helst med cykel, är en stor fördel vilket brast senast och alltså påverkade mitt resultat.

Igår blev det cykling både t o r jobbet och idag har jag ännu så länge hunnit cykla till jobbet. Börjar känna mig lite sliten nu och det tog emot lite att sätta sig på cykeln kl 05.45 i morse.
Senaste vilodagen var förra fredagen och sedan dess har jag kört tre tävlingar + tränat ett till två pass om dagen.
Ska bli riktigt skitväder i eftermiddag och jag funderar faktiskt på att ta bussen hem. Ska dessutom hålla mitt 75 min spinning-pass på Simhallen ikväll så jag får ändå ett tränings-pass till.

I morgon ska jag vara hemma från jobbet för vård av barn. Pojken fick vattenkoppor under natten och sambon har stannat hemma idag. Förhoppningsvis får jag tid över att köra ett intervall-pass på trainern någon gång under dagen. På lördag blir det (äntligen) vilo-dag... =)

onsdag 9 maj 2012

Hårdträning och reflektion över gångna helgen

Har haft lite tidsbrist ett ett par dagar. Mest för att jag tränat mer igen. Är nu några veckor fram till nästa tävling vilket innebär ökat utrymme för träning.
Dags alltså att träna ner sig lite extra den närmaste tiden och förhoppningsvis toppa lite vid SM i början av juli. Sedan ska formen på ngt sätt konserveras fram till NM i början på augusti och dom avslutande Cup-tävlingarna i slutet av aug/början sept..

Efter tre tävlingar på två dagar i helgen så har det blivit träning i form av min vanliga jobb-pendling.
Cyklade i ganska hårt tempo hem i måndags = 6 mil och igår var det både till och från jobbet = 12 mil.
Har cyklat till jobbet även idag och räknar med att cykla hem också. Förhoppningsvis med ett par extra intervaller på sträckan..
Igår morse var det kallt, minusgrader, och idag regnade det första milen.
När kommer sommaren???

Angående den gångna helgens tävlingar så är jag inte helt nöjd med ngt av loppen.
Vann visserligen tempot övertygande med den näst högsta snitt-watt jag haft ngn gång i samband med ett lopp men jag hade kunnat kapa ytterligare 5-10 sekunder om jag kollat upp banan ordentligt.
Har ju kört denna tävlingen innan och utgick från att banan skulle vara densamma. När jag kom till Kristianstad på morgonen så körde jag den delen av tempo-banan som var utanför A3s område med bil. Mest för att kolla in vändpunkten. Vad jag då missade var att dom flyttat starten inne på A3s område vilket jag inte märkte förrän det var dags för start och jag till att börja med inte hittade den.
Efter starten följde några hundra meter, för mig okänd, terräng som dessutom innehöll banans knixigaste parti med flera kraftiga svängar. I efterhand märkte jag att det hade gått att gasa på mkt mer än man gjorde men jag vågade inte eftersom jag inte visste vad som väntade.
T.ex så hade elit-lagen Trek Sweden Racing och med största säkerhet även Cykelcity och delar av Team Refero tränat på banan innan och kunde då veta hur fort det gick att köra efter starten.
Jag hade grämt mig ännu mer om jag inte vunnit men nu gick det ju som tur var bra!

GP-loppet på lördagskvällen måste jag säga var en liten chock och överraskning för mig. Hade faktiskt inte väntat mig en riktigt så intensiv tävling. Attackerna haglade och tempot var mkt högt. Det var bara elit-klassen som hade en högre snitthastighet än oss. I och med att jag bytt klass så känner jag inte mina motståndare så bra ännu men för varje lopp så ändrar sig det. Nu känns det som jag börjar få bättre koll vilka jag ska se upp med. På gp-loppet misslyckades jag alltså att hålla koll på rätt personer och sen borde jag bevakat min egna position in i mål lite bättre när det stod klart att utbrytarna skulle lyckas. Blev en 8e plats in i mål.

Till Linje-loppet hade jag kollat upp några av mina motståndare och kände att jag visste vilka som kunde bli farliga. Tyvärr föll det lite på just det. En utav dom som jag inte räknade med lät jag segla iväg från klungan med mindre än milen kvar och tyvärr kom vi inte riktigt ifatt igen innan mål.
Är ganska besviken över min 3e-plats i det loppet. Kändes i övrigt bra och jag kunde köra på när jag ville.
Loppet var tyvärr en samkörning av fem olika klasser och det gjorde det väldigt svårt att hålla reda på sina egentliga motståndare.

Eftersom Örebro-tävlingarna, återigen, är inställda kommande helg blir nästa riktiga tävlingar inte förrän månads-skiftet maj/juni. Mkt träning, kanske ett par motions-lopp och ngn tränings-tävling (klubbens tempo-cup etc.) blir det fram tills dess...

söndag 6 maj 2012

Fler pall-platser för Lammhult-cyklister!

Lammhults-cyklisterna fortsätter att synas på pris-pallarna!

Idag var det dags för Linje-lopp över 80 km. Tyvärr valde arrangören att samköra fem(!!) klasser idag. Dvs Senior, H-junior, D-elit, H30 och H40 startade samtidigt vilket gjorde att det blev ett väldigt rörigt lopp.
Alla klasser körde in alla försök till utbrytningar eftersom ingen var säker på vilken klass den/dom tillhörde som försökte bryta sig loss från klungan. Var själv med i flera utbrytningsförsök men inget som höll längre än några kilometer.
Banan var en varv-bana ala 2 mil per varv x 4. Sista varvet var jag med längst fram hela tiden och gjorde, tyvärr, återigen en liten miss i taktiken. När en kille i min klass ensam sakta seglade iväg från klungan när det var mindre än en mil kvar brydde sig varken jag eller ngn annan om det och han fick några hundra meters försprång. Jag tänkte att det nog skulle vara lugnt, dom sista kilometrarna in mot mål kommer det gå så fort i klungan så honom kör vi in lätt. Tyvärr tog det några meter för lång tid innan klungan fick upp farten och vi som jagade utbrytaren var ett par sekunder bakom i mål. Själv satte jag mig lite för tidigt i spurten utan att fullfölja riktigt hela vägen, eftersom jag blev besviken över att inte hinna ikapp, och helt plötsligt dök Stefan Carlsson upp på min högersida och var ngn centimeter före mig i mål. Är glad att det var Stefan och inte ngn annan konkurrent! Bra kört Stefan! =)
Både Stefan och jag var längst fram och kämpade om placeringarna in på upploppet och vi slutade alltså tvåa och trea i våran klass.

För oss bestod helgen av tre separata tävlingar medan det för t.ex Eliten och Seniorerna var ett etapp-lopp där samtliga tre etapper räknades ihop till ett total-resultat. Där blev Klaes Jansén alltså total-trea efter bra körning även på linje-loppet. Grattis Klaes!

Nästa helg skulle det varit två tempo-lopp i Örebro och dom har blivit inställda så nu blir det inget tävlande på några helger. Kommer kanske köra ett par motions-lopp, typ Växjö-trampen och Uppvidinge-trampet + att jag hoppas kunna köra Lammhult cyklisternas första deltävling i den lokala tempo-cupen om en vecka.

Utöver det blir det riktigt mycket träning och jag hoppas jag kan ha disciplin att gå ner ytterligare några kilo i vikt.




lördag 5 maj 2012

Ny vinst i Tempo + lite resultat övriga Lammhultcyklisterna

Tävlingar i Kristianstad idag och i morgon.
Vann dagens 13 km långa och blåsiga tempo-lopp ganska bekvämt på 16:56,0 och som vanligt kan man ju inte låta bli att jämföra lite med andra klasser. Nedan Senior-klassen som jag hade vunnit med 21,4 sek.

I Senior-klassen gör Klaes Jahnsén återigen ett starkt tempo-lopp och slår sig in på 3e plats  på tiden 17:38,5

I Elit-klassen kör Johan Lind på 17:09,8 (17e plats) och Isac Lundgren på 17:30,2 (23e plats). Bra jobbat även av dessa två före detta Lammhult-cyklister (är ju med i klubben fortfarande men tävlar för Elit-laget Team Refero CK C4).

Elit-klassens startfält innehöll nästan alla dom bästa svenska åkarna, förutom vissa utlandsproffs. Jag kan, inte utan att vara ganska stolt och nöjd, konstatera att jag hade slagit mig in på en 12e-plats i Elit med, i stort sett, mest halv- och heltidscyklister framför mig i resultatlistan. =)

Efter tempo-loppet var det lång väntan till dagens andra tävling som var ett gp-lopp. Här misslyckades jag lite med taktiken och mitt första lopp i år som jag inte vann blev ett faktum. Missade tyvärr den avgörande utbrytningen. Har inte hunnit kolla hur det gick för dom andra.Skriver kanske mer om det i morgon. Tyvärr fick Stefan Carlsson bryta vårat lopp efter att ha fått problem med astma.
Nu måste jag i säng för att försöka återhämta mig inför morgondagens linje-lopp.

torsdag 3 maj 2012

Spinning, Vårruset och uppdaterad blogg

Har uppdaterat bloggens utseende på flera punkter. Bl.a med ett nytt foto på sidhuvudet.
Fotot är taget av Niklas Källström (www.kraftwerketsblogg.com) vid SMACK-tempot i lördags.
Han har även bearbetat bilden till nuvarande utseende. Tack Niklas!!

Jag har även lagt till några gadgets, t.ex Sponsorer, Prel. Tävlingsprogram och Resultat, Sökfunktion + uppdaterat min Profil.
Även färger och teckensnitt på rubriker etc har bytt utseende. Förhoppningsvis till det bättre. =)
När jag startade bloggen prioriterade jag att få igång den före att sätta mig in i alla funktioner. Finns fortfarande mkt att sätta sig in i.

Dagens träning bestod av mitt 75 min spinning-pass på Simhallen. I hård konkurrens med det fina vädret och Vårruset så kom det iaf nio personer (finns 30 cyklar) som ville ge gärnet.

Har svårt att bestämma mig för om jag ska vila (åka buss) eller cykla till jobbet i morgon. Har två tävlingar på lördagen och en på söndagen...
Ibland blir man ju så himla seg i benen om man tar en vilodag och det bästa brukar vara ett kort pass, på under en timme, med några korta hårda intervaller som inte sliter för hårt men som ändå håller musklerna alerta.
Tyvärr känns dom 6 milen till jobbet i morgon nästan lite för mkt för att köra innan denna helgen?!?

onsdag 2 maj 2012

Äntligen!

Att äntligen få cykla i korta ärmar och ben känns som en befrielse. I synnerhet för mig som inte brukar komma iväg på cykelresor till Italien och Mallorca.

På bara några dagar känns det som om våren hunnit ikapp och både grillar och gräsklippare går varma.
Har lite lätta känningar av pollen men jag brukar klara mig rätt hyffsat.

Gårdagen var hela familjen hemma och på e.m skulle vi grilla. Mamma, pappa, svärfar och svärmor var dessutom inbjudna!
Ett träningspass var dock nödvändigt att hinna med. Eftersom jag varit borta på tävlingar hela helgen lovade jag att inte vara borta mer än en till en och en halv timme. Det blev en och en halv...
På programmet stod 5 x 4 min intervaller. Föredrar egentligen att köra sådana här intervaller på trainer, eftersom det då är lätt att hålla en jämn effekt, men vädret var ju så fint så det tog emot att sätta sig i garaget. Körde dessutom på lite småkuperade vägar och det gör det ännu svårare att hålla en jämn ansträngning i fyra minuter. Jag insåg efter den fjärde intervallen att jag började komma för långt hemifrån och jag visste inte exakt vilket som var närmast. Vända tillbaka eller fortsätta och komma ut till "Jät-vägen" och sedan följa den rakt norrut tillbaka till Växjö. Hittade så småningom ut till den större vägen och gjorde om den sista intervallen till en långkörare strax under tröskeln. Motvinden gjorde sitt till men jag kom iaf hem med ngn sekunds marginal! =)

Idag var det åter dags för jobb och tog med mig cykeln i firma-bilen. Har nyss kommit hem en cykeltur hem från jobbet. Körde återigen intervaller men denna gången av det kortare slaget.
2 x (6 x 30 sek) med 30 sek vila mellan intervallerna + 5  min återhämtning mellan seten följt av 5 x 1 min med 1 min vila mellan intervallerna. Samtliga intervaller började med 10 sek stående igångdrag.
Bestämde mig också för att jag skulle köra hårt uppför Skirbacken som ligger bara 1 km hemifrån.
Benen var rätt krispiga efter intervallerna men försökte ändå hålla kring 30 km/tim uppför. Det gick nästan hela vägen. Fick ge mig ca 40 meter från toppen.
Känner mig nöjd med den träningen. Hade varit kul att köra med klubben på kvällens fart-pass men, återigen, eftersom jag varit borta hela helgen, och tävlingar väntar kommande helg, så är det bäst att hålla sig hemma på kvällarna i veckorna.

Spinning-pass 75 min i morgon på Medley Växjö Simhall. Välkomna ni som är sugna på ett hårt pass! =)