måndag 29 oktober 2012

Ljusare på morgonen igen. P2M update.

KL 06.20 vid sjön Rottnen med knappa milen kvar till Hovmantorp. Tyvärr blir ju ett foto av mobiltelefonen inte speciellt bra om man jämför med verkligheten. Det var en mkt vacker gryning idag.

Fin morgon idag och faktiskt inte så kallt. Visst var det frost men inte mycket värre än så.
Veckans första träningspass är avklarat och jag hoppas det ska bli minst fem till innan helgen.
Förra veckan trodde jag samma sak men det slutade med endast fyra pass...

Undrar om och i så fall hur mycket snö det kommer ikväll. Kör fortfarande på racern och tänker fortsätta med det så länge det är möjligt. Är helt enkelt roligare (och går fortare) att cykla med racern än med crossen som står utan vevparti i garaget för tillfället. Hade kunnat montera dit ett vanligt vevparti tills vidare men meningen är att jag ska montera ett av mina Power2Max effektmätar-vevpartier.
Just nu är dock sensorerna skickad tillbaka till Tyskland för lite uppdateringar av mjuk- och hårdvara.
Bör ha dom tillbaka här inom ett par veckor och då tänkte jag göra crossen redo för den stundande vintersäsongen.


"Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying ." -Arthur C. Clarke 








måndag 22 oktober 2012

Hösten är en behaglig tid.

Cyklade dom sex milen till jobbet igen i morse. Det är ganska lätt att välja kläder som passar både för till och från-resan för tillfället. Temperatur-skillnaden är bara några enstaka grader mellan dag och natt, till skillnad mot på sommaren då det inte sällan är en skillnad på 10-20 grader.
Att cykla i endast skenet från cykellyset är en speciell känsla och när det är ok väder kan det faktiskt vara en njutning att sitta på cykeln. En lätt meditativ känsla infinner sig ibland när det är riktigt fint väder och det är en vacker skymning/gryning eller fullmånen lyser upp landskapet runt dig.

Ska försöka gå ner lite i vikt fr.o.m idag. Det känns som man kan belasta kroppen hårdare med strängare diet vid denna tiden på året när man inte tränar så mycket. Dom senaste veckorna har bjudit på 4 pass/vecka  vilket inneburit ca 24 mil/vecka.
Ska vara hyffsat väder denna veckan så det finns chans att jag kör ngt mer dom närmaste dagarna.

Helgen bjöd på riktigt gött väder men det utnyttjades till annat än cykling. Eller egentligen så cyklade jag ju igår, ca 7 km. Det låter ju inte så märkvärdigt men min 3-åriga son var sällskapet och han fick bestämma tempot och i viss mån vägvalet. Får ju sätta stopp när vi riskerar att hamna för långt hemifrån. Han gillar verkligen att röra på sig.
För några veckor sedan cyklade han 1 mil i sträck, 3 år och 4 mån gammal!
Får mig att tänka på alla som tar bilen till jobbet eller affären, som för många ligger betydligt närmare än en mil bort.....
Om fler cyklade till sina jobb eller affären så skulle både dom själva och miljön må betydligt bättre.


"People are always envious of those who are richer or those who are fitter, yet they are unwilling to do the same work as those who they choose to shoot down. " -devashish_paul  


tisdag 16 oktober 2012

Snart tillökning! =)

Lyckades få lite sol på mig vid en tur hem från jobbet förra veckan.
Tja, vad ska man säga om vädret. Förra veckan genomfördes fyra träningspass. Två i riktigt fint väder (varav ett av dessa i minusgrader tidigt på morgonen) och två helt i regn.
I morse blev det ytterligare ett pass i blött väglag men det föll iaf inget vatten från himlen. =)
Nu går inte solen upp förrän jag är framme på jobbet vid halv sju-tiden och på cykeln gäller bra lyse både framåt och bakåt.
Träningsdosen har alltså ökat ngt, faktiskt en fördubbling mot veckan innan, men det jag vill få in på schemat är lite alternativ träning.
Löpning, styrketräning, rodd-maskin och kanske lite yoga för att öka rörligheten ngt. Med tanke på vad jag skriver lite längre ner så får vi väl se hur mkt sådant det kan bli....

Har även bestämt mig för att börja som instruktör igen i Spinning på Medley Växjö Simhall efter ett avbrott denna terminen. Räknar med att köra samma typ av upplägg som innan, d.v.s ngt längre klasser och mestadels högintensivt. =P

För er som inte vet om det, största anledningen till att jag tog uppehåll från spinningen är för att vi ska få tillökning i familjen. Kring 10e december väntar vi en liten pojke till!  =) =) <3




"Bicycling is a healthy and manly pursuit with much to recommend it, and, unlike other foolish crazes, it has not died out".
~The Daily Telegraph, 1877.


torsdag 4 oktober 2012

"Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride."

Var mentalt inställd på att cykla till jobbet idag (60 km), oavsett väder, och prognosen visade på regn.
Jag behövde inte bli besviken när jag satte mig på cykeln kl 05.35, det regnade hela vägen, precis som SMHI lovat...

Eftersom jag cyklar året om så har man numera en kläd- och utrustnings-arsenal som är anpassad för alla typer av väder.
Jag gjorde dock två dåliga val i morse. Jag borde tagit dom vattentäta vinterskona i stället för vanliga racerskor med skoöverdrag och jag borde också satt på en bättre framlampa på cykeln.

Lampan jag använde var av typen som gör att man syns bra men den ger ganska begränsat ljus och man ser ganska dåligt själv. Vid möte med bilar så såg jag knappt vägen och när det var nedförsbacke på den smala vägen mellan Ingelstad och Hovmantorp så vågade jag inte trycka på ngt eftersom jag helt enkel såg för lite.
Dags att montera på starkare doningar alltså.
Kommer även cykla hem i e.m och då blir summan av veckans träningar två.

Kommer köra racer så länge det går = så länge det inte är snö. Stänkskärmar och lyse är monterat.
Crossen åker fram när det blir snö eller halka vilket gärna får dröja för min del.

Sen kommentar på ämnet men jag måste säga att det var kul att följa Kessiakoff under avslutningen på säsongen och att Gilbert vann VM. Jag föredrar en världsmästare som kan synas under en hel tävling framför en som bara visar sig när det är några hundra meter kvar (om tävlingen varit tillräckligt "flack").


"Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride." 
~John F. Kennedy, Former U.S. President