måndag 28 januari 2013

Disciplin, disciplin, disciplin

Sådär. Dags för en uppdatering!
Min diet och träning börjar ge resultat. Gjorde min tredje vägning igår. Väger mig varje måndag och resultatet är att jag gått ner 5 kg på tre veckor. Andra veckan gick jag bara ner 0,5 kg...
Försöker hålla igen på kolhydraterna, käkar mkt protein och rätt fett.
Känner mig ganska dränerad på energi och långpassen på cykeln är tuffa.
Intervallträningen på trainern i garaget fungerar hyffsat även om watt-värdena som cykeldatorn skickar upp i ansiktet på mig är pinsamt låga.
Förra veckan innehöll fyra trainerpass med diverse intervaller, ett spinningpass som jag höll i, ett distanspass utomhus och ett par fyspass. Bästa träningsveckan i år... =)
Tanken är att utöka lite till i mån av tid.

Gjorde alltså mitt andra långpass på cykeln i lördags i form av en runda runt Örken. 11 mil, 1100 hm och en dubbdäcksanpassad fart gjorde att det tog över 4 1/2 timme effektiv tid. Totalt var vi (5 pers) ute betydligt längre än så, med diverse stop på vägen, t ex "fika" på lanthandeln i Ramkvilla. Var nästan inställd på att jag skulle "vägga" men klarade mig faktiskt igenom passet utan att det kändes allt för illa. Sen att jag var sist upp för alla backarna är ju en annan sak.
Som sagt, energin, vikt och konditionen är inte på topp.
Det är ganska exakt 3 månader tills tävlingspremiären och just nu känns det ändå inte som ngn panik.

Målet är att gå ner minst 10, men gärna 15 kg till, på de återstående ca 13 veckorna innan premiären.
Låter kanske inte så märkvärdigt men det kräver extrem disciplin. I synnerhet från och med om ca 8 kg lär det bli riktigt tufft. Då är jag under vad jag vägde som minst i somras.
En viktnedgång på mer än 10 kg till, från idag, innnebär den lägsta vikt jag haft sedan 19-årsåldern.

Vikten är ju inte allt, jag måste ju orka ngt också vilket innebär att jag försöker gå ner kontrollerat och inte förbränna muskler. Vill dessutom hinna börja äta lite mer normalt innan premiären så att jag orkar tävla :S

Om några veckor bör tävlingsprogrammet vara spikat men det som är klart är att det blir minst två tävlingar i Danmark. Mer om detta en annan gång.

Ciao




måndag 14 januari 2013

I´m back!


Efter långt uppehåll på över fem veckor så får botten vara nådd för denna gången. Dags att skaka liv i både kropp och blogg!
Gått upp ca två kg per vecka och byxor börjar bli trånga.
Gjorde comeback i sadeln på lördagen för en och en halv vecka sedan. Det blev ett fyratimmarspass direkt, knappt 11 mil. Det kändes i kroppen...
Vi var sju pers som cyklade Åsnen runt. När dom andra skulle fika cyklade jag vidare och hem.

När man kör i sällskap på vintern så är det lätt hänt att man blir prickig om skärmar saknas eller är för korta hos ngn av dom andra deltagarna... 
Under den gångna veckan flöt det sedan på med fyra trainerpass och så i söndags ett nytt distanspass med Isac som sällskap.
Känner mig stor som en flodhäst och pulsen rusar vid minsta motlut men en diet är påbörjad och jag är träningsmotiverad så jag ska nog hinna tillbaka i hyffsat slag innan säsongen drar igång i slutet av april.

I morgon tisdag gör jag även comeback som spinninginstruktör efter en termins uppehåll.
Har ett helt nytt, grymt hårt, interevallprogram som deltagarna ska få testa. =)

Vi syns därute!