måndag 22 oktober 2012

Hösten är en behaglig tid.

Cyklade dom sex milen till jobbet igen i morse. Det är ganska lätt att välja kläder som passar både för till och från-resan för tillfället. Temperatur-skillnaden är bara några enstaka grader mellan dag och natt, till skillnad mot på sommaren då det inte sällan är en skillnad på 10-20 grader.
Att cykla i endast skenet från cykellyset är en speciell känsla och när det är ok väder kan det faktiskt vara en njutning att sitta på cykeln. En lätt meditativ känsla infinner sig ibland när det är riktigt fint väder och det är en vacker skymning/gryning eller fullmånen lyser upp landskapet runt dig.

Ska försöka gå ner lite i vikt fr.o.m idag. Det känns som man kan belasta kroppen hårdare med strängare diet vid denna tiden på året när man inte tränar så mycket. Dom senaste veckorna har bjudit på 4 pass/vecka  vilket inneburit ca 24 mil/vecka.
Ska vara hyffsat väder denna veckan så det finns chans att jag kör ngt mer dom närmaste dagarna.

Helgen bjöd på riktigt gött väder men det utnyttjades till annat än cykling. Eller egentligen så cyklade jag ju igår, ca 7 km. Det låter ju inte så märkvärdigt men min 3-åriga son var sällskapet och han fick bestämma tempot och i viss mån vägvalet. Får ju sätta stopp när vi riskerar att hamna för långt hemifrån. Han gillar verkligen att röra på sig.
För några veckor sedan cyklade han 1 mil i sträck, 3 år och 4 mån gammal!
Får mig att tänka på alla som tar bilen till jobbet eller affären, som för många ligger betydligt närmare än en mil bort.....
Om fler cyklade till sina jobb eller affären så skulle både dom själva och miljön må betydligt bättre.


"People are always envious of those who are richer or those who are fitter, yet they are unwilling to do the same work as those who they choose to shoot down. " -devashish_paul  


2 kommentarer:

  1. 3 år och en mil i sträck - mycket imponerande! En cyklist i vardande må jag säga :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, han gillar verkligen att cykla. Så fort det är fint väder så vill han gärna ut. =)

      Radera