fredag 16 november 2012

Up-date på lampfronten!

Min sista Magic Shine MJ-808 vägrade starta igen i förrgår och den verkar nu helt död. Förmodligen är det "bara" batteriet.
Fick med hjälp av lite lampor jag hade liggande hemma, ihop tillräckligt med ljus för att våga mig på att cykla hem i onsdags eftermiddag och till jobbet igår. Men roligt var det inte. Visst syntes jag men det var svårt att se ngt. Framför allt i samband med möte med bilar. Bilarna bländade också oftast av mkt sent eller inte alls vilket ju inte gjorde saken bättre...

Så under gårdagen beställde jag ett par utav dom lampor som jag nämnde i mitt förra inlägg.

"Ebay-lampan"  köptes av ren princip, extremt mycket ljus för pengarna. Värdelös ljusbild för cykling på trafikerade vägar men kan användas om jag kör exempelvis i skogen och den har dessutom ett batteri som passar mina 808or.

Philips SafeRide beställdes från Rose Bikes tillsammans med lite annat smått och gott som jag behövde.

Efter tips från Henrik M i klubben så hittade jag Exposurelights Outlet. Visste inte att denna outleten existerade. Exposurelights gör fina cykelbelysningar i High End-segmentet och eftersom jag inte var/är beredd att betala så mycket för cykelbelysning som dom kostar så var dom inte med i mitt ursprungliga urval.
Dom har en modell som heter Strada som kom 2010 och som för varje år utvecklats lite med exempelvis starkare dioder. Den har en ljusbild som gör den lämplig för cykling i trafik och en klart godkänd batteritid. Vad den dessutom har är inbyggt batteri och en fjärrkontroll som du kan placera på lämpligt ställe på styret.

Exposure Lights Strada Mk1 med fjärrkontroll.


Modellen jag köpte från deras Outlet var Strada Mk1 vilket var den första års-modellen. Lite tester på den exempelvis här och här.
Här är en intressant artikel om några utav Exposure Lights modeller.

Eventuellt köppte jag den sista Stradan? Eller så lägger dom upp nya undan för undan?
Precis som med övriga lampor som jag nämnt så finns det mycket att läsa om man googlar runt lite.

Så nu har jag egentligen beställt en lampa för mycket (för gatubruk) men eventuellt säljer jag den jag gillar minst eller så hamnar den på en av mina andra cyklar..

För att klara mig fram till dess att dom beställda lamporna börjar dimpa ner i postlådan så ska jag dessutom köpa en Sigma Lightster. Den verkar vara ett vettigt bugetalternativ. Finns att köpa på flera ställen men för att jag ska komma över en omgående så blir det Clas Ohlsson-butiken i city. Det blir några tior dyrare än om jag beställer den på nätet på annat håll men hela vitsen med den är att jag behöver och kan få den NU.

Sigma Lightster.


Sigma Lightster vann Råd och Röns test av budget-cykellampor för ett tag sedan och lampan verkar var tillräcklig för att både synas och se (förhoppningsvis bättre än nu...). Dessutom med en ok ljusbild som inte bländar medtrafikanter. Den nämns också på vissa forum som en helt ok lampa för det priset.
När jag fått dom andra lamporna hamnar denna på min City-hoj som kan behöva lite förstärkning på framljuset.

Vi får se om det blir läge att återkomma i ämnet cykelbelysning, kanske med en recension? :)
Verkar iaf vara ett ämne som engagerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar