tisdag 18 juni 2013

Tävlingsuppehåll

Tävlingsuppehåll fram till Nordiska Mästerskapen den 6e juli innebär ett tillfälle att få fila på formen.
Formkurvan är för tillfället på nedåtgående och viktkurvan på uppåtgående. Svårt att få till det där!
Fram till säsongspremiären har man en väl strukturerad kost- och träningsplan men så fort tävlingarna börjar så förändras förutsättningarna och det mesta fungerar sämre.
Lägg dessutom till en vardag som uppfylls av två små barn varav den ena nu endast är drygt 6 månader. Amningsvägran och flaskvägran har gjort det kämpigt för både mig och sambon och återhämtning, träning och livet i övrigt blir lidande.

Tävlingsresultaten har ändå varit bra och Swe Cup tempocup har jag redan vunnit (har vunnit samtliga deltävlingar) och det ska mycket till för att jag inte ska vinna även Swe Cup totalt (tempo + linjecup) trots att fyra deltävlingar återstår. Kommer bara köra två av dessa. Linjeloppen har inte gett ngn förstaplats än i år.
I ett linjelopp det är mer tillfälligheter som avgör och konkurrensen har dessutom varit hårdare i år.
Förutom Swe Cup-tävlingarna så återstår Nordiska Mästerskapen, Svenska Mästerskapen och Götalandsmästerskapen.
Kan även köra VM för amatörer i Österrike i augusti eller Italien i september. Finns två olika förbund som ordnar Cykel-VM för amatörer/masters....
Blir dock inga VM-tävlingar för mig med tanke på den ansträngda hemmasituationen.
Givetvis går det många andra tävlingar också, men för familjens skull kan man ju inte vara borta varje helg utan jag får fokusera på cup och mästerskapstävlingar.

Äntligen så verkar det vara klart med chip för tidtagning på tävlingarna. Timingen är lite dålig för dom som ska köra Elit-SM om bara några dagar, eftersom dom med kort varsel måste punga ut med 1000 kr (som chippet kostar, alternativt avbetalning i augusti).
Annars finns det bara mervärde för både tävlande och arrangörer när systemet kommit igång.
Har varit lite gnälligt från vissa håll över systemets införande, pris och timing men om man ser det i ett större perspektiv är det ändå väldigt positivt..

Det har också varit mycket gnäll över startavgifterna för nästa års Vätternrunda. I första hand gäller det priset för att föranmäla sig i en grupp/förening med en viss starttid som kommer kosta hela 1750 kr/person (vid individuell anmälan 1350;- också det väldigt mycket...).
Jag säger bara, lägg pengarna på några av alla andra cykellopp som arrangeras eller gör en cykelresa till exempelvis södra europa och passa på att köra ngt lopp där. Har lite svårt att förstå  hysterin kring VR. Tycker klubbarna ska öka samarbetet och börja åka mer på varandras lopp än att så mycket fokus hamnar på ett enda lopp i mitten av juni och därefter blir cykeln ofta nästan stillastående för många.

Ikväll kör klubben ännu en deltävling i den lokala Tempocupen. Eventuellt har jag för en gångs skull möjlighet att ställa upp! Vi får se....



Dean Murdoch: As it stands Plan B is to just keep on Given'r.
Farrel Mitchener: Giving it to her?
Dean Murdoch: No given'r
Farrel Mitchener: Can you maybe explain given'r? What exactly does that mean?
Dean Murdoch: Give'r. You just go out and you give'r. You keep on working hard.
Farrel Mitchener: Is that a plan?
Dean Murdoch: Yeah that's a plan right there. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar