söndag 2 juni 2013

Tävlingsrapport Uddevallatävlingarna.

Ingen uppdatering på två veckor...
Har haft fullt upp med framför allt familjen men har också lyckats träna nästan varje dag (sen kväll...).
Inga långpass utan nästan uteslutande intervallpass på max 1 tim 15 min och något enstaka återhämtningspass. Vila (sömn) har däremot varit en bristvara och det känns i kroppen.

Efter ett par helger utan tävlingar så var det igår tillbaka in i hetluften igen med Swe Cup-tävlingar i Uddevalla. GP-lopp igår och tempo idag.
Det har varit ytterligare en helg med torrt väglag under tävlingarna. Gött!!

Fint väder och torra vägar. I like!

Gårdagens GP-lopp gick på en trafikövningsbana utanför Uddevalla. Tuff och omväxlande bana som skulle köras i 30 min + två varv. Banan påminde lite om Luma GP.
Kände under uppvärmningen att det skulle bli en hård stund i sadeln. Kroppen svarade inte alls och jag var bara trött. Längtade redan då till söndagens tempo.

Vi körde tillsammans med H30 och det var ett ganska litet startfält. Masterstart bakom motorcykel i ett varv.
Efter att vi släppts fria gick farten upp och det blev lite attacker. På andra varvet kom en H 40 och en H 30 loss och ett varv senare tänkte jag att det var läge för ett ryck för att försöka gå ikapp.
Rycket blev väl snarare en variant på dödsryck eftersom jag efter bara ett halvt varv märkte att känslan av kraft inte fanns där, alls. Benen trampade helt kraftlöst i ett försöka att uppfylla hjärnans vilja att hålla trycket uppe.
Detta rycket gjorde sedan att jag var rökt i stort sett resten av loppet. Lyckades i alla fall hålla mig kvar i den  lite mindre tätgrupp som bildats och som jagade utbrytningen. Jakten avtog snart och det blev lite mer avvaktande körning med undantag för enstaka attacker.

Sista varvet känner jag ändå ett visst hopp om en någorlunda framskjuten placering eftersom upploppet passade mig fint (inbillar jag mig iaf). Tyvärr så vurpade en kille, i ca 8 km/tim vid en vändpunkt, framför mig och två till när det var bara en tredjedels varv kvar. Det blev en lucka som var omöjlig att täppa till och jag fick nöja mig med 9e plats... =(

Efter loppet var jag helt slut men ville ändå ta bilen till platsen för söndagens tempolopp för att kolla in vägsträckningen. Hungrig och trött begav jag mig sedan till Fossens Camping vid Gullmarsfjorden.
Efter lite strul så fick jag tillgång till den bokade stugan och begav mig sedan tillbaka in till Uddevalla för att handla mat. Handla mat när man är vrålhungrig är, som många vet, inte att rekommendera. Det blev en välfylld påse med betydligt mer kolhydrater än protein och en stund senare var matkoman ett faktum.

Sitter utanför stugan och njuter av mat och utsikt.

Behövde en timmes återhämtning efter maten och sedan gick jag ner till havet och njöt av en mycket vacker omgivning och kväll. Saknade resten av familjen!
Hade tänkt blogga och skriva ngn jobbansökan på kvällen men var helt slut och när jag så småningom orkat plocka fram lakan och kudde så däckade jag i sängen. Sov ganska länge men det var en ganska orolig sömn där jag vred och vände på mig. Den alldeles för tunna madrassen bidrog säkert till den dåliga sömnen.

Det är fint på västkusten! Tillbringade ngn timma på klipporna vid havet.

Fin solnedgång.

Klockan ringde vid 06:20 och när jag tittade ut så kunde jag till min glädje konstatera att det, trots en dålig väderprognos, fortfarande var torra vägar.

Jag hade min klart bästa pre-race procedur hittills den här säsongen och allt flöt på bra ända tills det var dags för start. Växlarna funkade väldigt dåligt och jag börjar bli ordentligt trött på Sram...
Uppvärmningen kändes iaf mycket bättre än dagen innan och jag hoppades kunna ta revange för lördagens flopp.

Racecamp!

Banan gick på små vägar i väldigt böljande landskap som till stora delar var skyddad från vind. Asfalten var, som vanligt, bitvis ganska dålig.
Vädret var fuktigt och solen doldes av dimma.
Gick nog ut lite för hårt dom första kilometerna och var ordentligt trött i slutet av den 27,4 km långa banan.
Vann med stor marginal, 1 min 45 sek, trots att jag enligt effektmätaren gjorde mitt sämsta lopp i år. Behöver lite vila och hoppas sedan kunna vända formkurvan igen.

Skönt att avsluta helgen i topp och eftersom det var så tidig start var jag dessutom hemma hos familjen i rimlig tid. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar